2019-05-07 14:05:23

Biograd GO – edukativna igra Srednje škole Biograd na Slovenskom vikendu 27.04.2019.

Učenici Srednje škole Biograd na Moru pod pokroviteljstvom Grada Biograda n/M i TZ Biograd n/M su 27.4.2019. od 18,00 do 19,00 sati proveli edukativnu igru Biograd GO sa skupinom slovenskih turista u sklopu Slovenskog vikenda.

 

 

U okviru predmeta Osnove ekonomije i Marketinga prof. Davorke Demo skupina učenika (Karlo Fuzul, Anđela Banić, Filip Kola, Ante Kruneš, Josip Crnjak, Paula Palaškov, Anita Kruneš)su osmislili ideju obogaćivanja turističke sezone edukativnom igrom Biograd GO.

U Srednjoj školi Biograd na Moru se kroz različite predmete potiču nove metode učenja kao što je društveno korisno učenje upravo zbog učeničke veće aktiviranosti i primjene stečenih znanja u zajednici, pri čemu se i sami učenici osjećaju korisnije.

Edukativna igra Biograd GO ima za cilj promicanje kulturnih i povijesnih vrijednosti Biograda na Moru.

Ovom igrom se turiste potiče na aktivni turizam i to u dva smjera – šetnjom kroz grad (fizička aktivnost koja je u današnje doba zapostavljena) i učenjem o kultuno-povijesnoj baštini grada (misaona aktivnost koja je također često zapostavljena). Istraživanja pokazuju kako se turisti rado vraćaju u destinacije koje su im pružile nove informacije na zanimljiv način. Ova bi igra trebala učiniti upravo to.

U ovoj pokusnoj godini ideja  je bila na odabranoj skupini turista (Slovenski vikend 27.4.2019. od 18,00 do 19,00 sati) provesti igricu u papirnom obliku.

Ciljana skupina turista dobila je kartu TZ Biograd na Moru na kojoj je bio pričvršćen papir sa opisom igre i prvom točkom. Na svakoj točki nalazio se trag za slijedeću točku i tako sve do posljednje, gdje je turiste čekao jedan učenik i prof. Demo. Prema brzini stizanja na cilj dijelile su se nagrade, ukupno njih 17. Nagrade općenito ovise o sponzorima (gospodarski subjekti iz Biograda na Moru), koji su se odazvali u velikom broju sa izvrsnim nagradama, tako da je tu bilo od večera za dvoje u ugostiteljskim objektima do buketa cvijeća.

Odaziv na igru je bio na zadovoljavajućoj razini, a rezultati ankete provedene nakon igre, su pokazali da je 95% učesnika jako zadovoljno igrom te ju je ocijenilo ocjenom 5, a ujedno bi svi oni na svoj mobitel preuzeli aplikaciju kada bi ona postojala.

Smatramo da je sada na redu izrada aplikacije i pisanje projekta za Erasmus+.

Osim ovih vrijednih podataka svakako trebamo istaknuti da je sve prošlo u najboljem redu. Iako je bilo dosta posla za učenike i mene osobno, mislim da smo se uspjeli i dobro zabaviti.

Zahvaljujem svim sponzorima: Restoran Riva, Konoba Barba, Konoba Aquarius, Restoran Carpi More, Restoran Katuša, Restoran Roko, Slastičarnica Blandona, Slastičarnica Miami, Bure d.o.o., Cvjećarnica Glorija, TZ Biograd n/M, Lavanda shop i privatnim iznajmljivačima.

 

Posebna zahvala i svim učenicima koji su svojim doprinosom omogućili ostvarivanje ove igre, tako da osim već spomenutih učenika koji su dio tima za osmišljavanje igre svoj doprinos je dao i Pešić Vice te Marko Bobanović i Ante Eškinja. To su učenici smjera ekonomist od prvog do trećeg razreda.

I na kraju, veliko hvala na podršci gradonačelniku Ivanu Knezu te dogradonačelniku Marijanu Stopferu, kao i predstavnicima TZ Biograd n/M.

 

Autor: Davorka Demo, prof. savjetnik


Srednja škola Biograd na Moru