preskoči na sadržaj

Srednja škola Biograd na Moru

 > Naslovnica

Učenici Srednje škole Biograd sudjeluju u Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki

Autor: Davorka Demo, 11. 3. 2021.

 Učenici 3.b razreda ekonomista Anđela Banić, Antea Majica i Karlo Fuzul zajedno sa svojom mentoricom Kornelijom Peraić i ocjenjivačicom Davorkom Demo sudjeluju u Virtualnom sajmu Vježbeničkih tvrtki. 

To je projekt na eTwinningu kojeg su pokrenule kolegice Zorica Hrgovčić iz Prve ekonomske škole Zagreb i Biljana Ilkoski iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, s ciljem da se učenicima koji imaju predmet Vježbenička tvrtka omogući komunikacija, suradnja i stjecanje praktičkih iskustava na nacionalnoj razini. Odaziv je bio ogroman, tako da u projektu sudjeluje 91 nastavnik i 304 učenika, tj. 36 škola iz Hrvatske.

Predstavljanje partnera projekta možete pogledati na poveznici https://youtu.be/C0fKK_mb3A8 

 

Nastavni predmet Vježbenička tvrtka se uglavnom provodi u ekonomskim školama u Republici Hrvatskoj u trećem i četvrtom razredu. 

Tijekom učenja učenici osnivaju fiktivnu tvrtku u sklopu koje provode različite procese: odabir ideje, osnivanje, zapošljavanje, poslovanje po odjelima, poslovanje na domaćem i stranom tržištu, sudjelovanje na sajmovima/smotrama vježbeničkih tvrtki i izrada završnih izvješća.

Kako ima nedovoljan broj sajmova/smotri vježbeničkih tvrtki na državnoj razini i ukinut je sustav SUVT, te je još i pandemija COVID 19 uzela maha, naše vrijedne autorice projekta došle su na ideju ovaj sajam preseliti u virtualni svijet.

Kako vidimo po odazivu u svom naumu su uspjele. 

Kod ovog projekta je specifično i to da imamo sponzore (Školska knjiga, Školske novine, Muzej iluzija, Muzej čokolade, Prima Commerce, Mcdonald´s, i Mojati) koji će na kraju nagraditi one najbolje i najkreativnije. Osim toga uključila se i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih što je cijeli projekt odvelo na višu razinu.

Svaku vježbeničku tvrtku predstavlja tim od 3 učenika koji mora izraditi video u kojem predstavlja vježbeničku tvrtku, prezentaciju o društvenoj odgovornosti vježbeničke tvrtke, te promidžbene materijale. 

Svaku vježbeničku tvrtku predstavlja mentor učenika koji koordinira rad učenika i pomaže im u svim aktivnostima. U vrednovanju učeničkih radova uključeni su ocjenjivači. Svaka prijavljena škola ima jednog ocjenjivača koji ne sudjeluje u vrednovanju radova svoje škole, a ocjenjivači ne smiju biti i mentori.

11.03.2021. održan je prvi sastanak mentora i ocjenjivača na kojima su se dogovorili svi detalji projekta. Kako jedan dio nastavnika i učenika po prvi puta radi projekt preko eTwinning platforme bilo je potrebno objasniti kako se radi na radnom prostoru te platforme Twin Space-u. Na kraju su svi sudionici sastanka bili zadovoljni predloženim planom rada koji će prezentirati učenicima. Već 22.03.2021. predviđen je prvi sastanak s učenicima kako bi im se što bolje predočio plan rada na ovom projektu. 

Vjerujem da će naši učenici uživati u ovom projektu i puno toga naučiti. Svakako ćemo vas o svemu izvijestiti. 

Autorica: Davorka Demo
Tražilica
POPIS UDŽBENIKA 2021./2022.
Facebook

Raspored informacija
KALENDAR ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.
PERIODNI SUSTAV
Studiji.hr

Portal "Nikola Tesla"

Postani student!!

CMS za škole logo
Srednja škola Biograd na Moru / Augusta Šenoe 29, HR-23210 Biograd / www.ss-biogradnamoru.skole.hr / ured@ss-biogradnamoru.skole.hr
preskoči na navigaciju