preskoči na sadržaj

Srednja škola Biograd na Moru

 > Naslovnica

Srednja škola Biograd sudjeluje u polugodišnjem eTwinning projektu medijske pismenosti

Autor: Davorka Demo, 24. 1. 2021.

pobjednički logo.jpgeTwinning projekt pod nazivom „My Literacy Glasses“ osmislila je i vodi profesorica engleskog jezika  Seçil Uçum iz škole Babaeski Atatürk Anadolu Lisesi, Babaeski, Turska.

Partneri su po dvije škole iz Španjolske, Turske i Hrvatske, te po jedna škola iz Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Irske i Gruzije. Iz svake škole sudjeluje po 4 – 10 učenika i jedan nastavnik.

Iz naše škole sudjeluje pet učenika iz 3.b razreda Lana Brzić, Marko Bobanović, Ante Eškinja, Filip Kola i Karlo Fuzul, te nastavnica Davorka Demo.

 

Link za web stranicu projekta: http://secilucum.wixsite.com/website 

U Padletu na karti partneri projekta su označili gdje se nalaze i napisali pokoju zanimljivost o svojoj školi.

 

Cilj ovog projekta je educiranje učenika o medijskoj pismenosti i njihovo osvještavanje o tome što su dezinformacije, kao i istraživanje učinaka upotrebe digitalnih alata u nastavi za razvoj digitalnih kompetencija.

Integriranjem digitalnog svijeta u obrazovanje pokušavajući obrazovanje osuvremeniti omogućilo se učenicima da razviju svoje digitalne kompetencije. Učenici imaju priliku proučiti povijest digitalnog svijeta. Ocjenjuju klasično obrazovanje u ne-internetskom okruženju s obrazovanjem u virtualnom svijetu. Oni znaju što znači biti generacija Z, što ona donosi i koje su vještine 21. stoljeća koje će im trebati.

Projekt bi mogao osvijestiti učenike i o širim pitanjima poput digitalne pismenosti, kao i osnažiti ih da postanu akteri promjena te da medijsku pismenost implementiraju u svoje zajednice.

Cijeli projekt je razrađen u 5 modula u kojima ima aktivnosti za učenike i nastavnike i traje do konca svibnja. Na samom početku Projekta nastavnici su se međusobno upoznali i dogovorili aktivnosti putem ZOOM aplikacije.

        

Upravo je pri kraju prvi modul u kojem je svaka škola trebala napraviti nekoliko loga projekta i odabrati jedan za konačnu anketu putem koje se birao najbolji logo koji je postao ujedno i logo projekta. To je logo s početka članka a autor su učenici škole domaćina Projekta.

Već sam rekla da ima puno aktivnosti za sve, a prva aktinost na Twinspace-u za učenike bila je predstavljanje korištenjem različitih web alata, a sve na engleskom jeziku. Čini mi se da je učenicima ovaj zadatak bio jako zabavan.

Kako je ispred nas još puno rada i zabave, obavještavat ćemo vas i dalje o pojedinostima projekta. Kako voditeljica ima višegodišnje iskustvo na projektima, vjerujemo da će joj se ispuniti želja da ovaj projekt dobije Europsku oznaku kvalitete. Bilo bi to odlično za sve škole i zemlje sudionice.
Tražilica
POPIS UDŽBENIKA 2021./2022.
Facebook

Raspored informacija
KALENDAR ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.
PERIODNI SUSTAV
Studiji.hr

Portal "Nikola Tesla"

Postani student!!

CMS za škole logo
Srednja škola Biograd na Moru / Augusta Šenoe 29, HR-23210 Biograd / www.ss-biogradnamoru.skole.hr / ured@ss-biogradnamoru.skole.hr
preskoči na navigaciju